Waar de zoete kaastaart oorspronkelijk vandaan komt is mij onbekend, wat wel bekend is dat is dat het heel lekker smaakt. Deze taart roept een leuke herinnering bij mij op, vroeger bakte we deze wel eens op een zondagmiddag.
De zoete kaastaart heeft niet zoveel ingrediënten nodig, het hoofd ingrediënt is natuurlijk kaas, de bodem is lekker kruimelig. Ik vind het zelf heel lekker om de taart te serveren met een topping van jam, bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte aardbeienjam. Ik heb deze kaastaart later nog vaak gemaakt. Je kunt er ook heel leuk mee variëren, zo kun je de bodem van speculaas maken, dit maakt het bij uitstek een geschikte taart om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Al moet je daar natuurlijk vandaag nog helemaal niet aan denken, het is hier namelijk ruim 30 graden buiten!
Ik kan je garanderen dat deze zoete kaastaart fantastisch smaakt! Moeilijk te maken is deze echt niet, je maakt het in ongeveer 10 minuten exclusief de baktijd van ongeveer 40 minuten. Daarna moet je het nog een uur in de koelkast zetten om af te koelen, het is dus geen taart die je “last minute” maakt.
Deze ingrediënten heb je nodig
6 plakjes bladerdeeg
1 citroen
4 eieren
1 el bloem
200 gram hüttenkäse
200 gram verse roomkaas
300 gram volle kwark
150 gram witte basterdsuiker
gemalen peper
Zo maak je het
Spreid de bladerdeeg plakje uit en ontdooi ze in ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp een eetlepel van de citroenschil. Splits vervolgens de eieren en klop de eierdooiers in een grote (salade) schaal met een mixer. Voeg de hüttenkäse, roomkaas citroenrasp, kwark en de suiker tot een gladde massa.
In een andere schaal doe je de eiwitten met zout. Stijf deze op totdat het in de schaal blijft zitten wanneer je deze op de kop houdt. Het eiwitschuim klopt je daarna luchtig door het kaasmengsel. Bestrooi het aanrecht met bloem en leg de bladerdeeg plakjes op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een lap die circa 4 centimeter groter is dan de vorm.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Schep het kaasmengsel in de vorm en strijk het met een spatel glad. Als laatste strooi je er nog een klein beetje gemalen peper overheen. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar totdat deze licht goudbruin is. Na ongeveer 20 minuten zet je de temperatuur iets terug tot op 175 graden. Zet de kaastaart in de koelkast om af te koelen. En zoals ik aangaf, serveer het met een beetje jam om ‘m lekker zoet te maken!
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)
Related posts
9 Comments
Geef een antwoord Reactie annuleren
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!
Ziet er smakelijk uit!
Het lijkt hier lekker. Persoonlijke vind ik kaastaarten niet zo lekker maar deze lijkt wel lekker eigenlijk. Als ik eens tijd & motivatie heb ga ik hem zeker even proberen :))
Ik zou dit zo 1,2,3 niet meteen bedenken. En het is nu ook 30 graden… Maar misschien is het in de winter wel heerlijk. Ik houd hem in mijn achterhoofd. Vind het wel een leuk idee. En kaas hoort hier wel bij de gevestigde orde.
Groetjes Jeanine
Oh dat klinkt lekker zeg! Ik sla je recept op, kan ik m van de week hopelijk gaan proberen =D
Leuk! Ja met deze temperaturen moet je jezelf er gewoon even toe zetten 😉
In eerste instantie dacht ik wat een maffe tegenstelling: zoete kaastaart. Maar toen ik het recept zag leek het me heel lekker.
Zooo he, dat ziet er echt heel erg lekker uit! Leuk recept om een keer te gaan proberen op een regenachtige dag 🙂
Ik ben dol op kaastaart! Deze ziet er echt waanzinnig lekker uit zeg..
Ik ben eigenlijk helemaal niet zot op kaas maar toch ziet het er lekker uit.