Ik ben gek op teriyakisaus, maar dan wel de zelfgemaakte teriyakisaus. Het is hartstikke lekker en makkelijk om te maken. Deze saus kun je gebruiken om je vlees in te marineren maar ook als saus voor over de noedels en groenten. Enfin, ik kan het iedere dag wel eten. Heerlijk over bijna ieder Aziatisch gerecht.
Eerlijk is eerlijk, ik koop teriyakisaus ook wel eens in een kant en klaar flesje. Het liefst wel van goede kwaliteit. Ik baal er dan altijd wel enorm van als ik zo’n flesje pak, ik maak toch alles zelf? Eigenlijk is het ook helemaal niet nodig, zeker niet als je bekijkt hoe eenvoudig je zelf teriyakisaus kunt maken. Je kunt deze saus serveren met een stukje vlees, maar ook in combinatie met vis is het verrukkelijk. Zelf ben ik fan van een lekker stukje gebakken zalm met teriyakisaus. Het recept hiervan heb ik eerder gepost deze kun je hier terug lezen. Succes!
Deze ingrediënten heb je nodig
75 ml sojasaus
knoflook teentje
1 el donkere basterdsuiker
1 tl geraspte gember
75 ml water
1 tl maïzena
1 tl sesamolie
Zo maak je het
Verwarm de sesamolie in een pannetje. Voeg hier het water de sojasaus en de basterdsuiker aan toe. Laat deze oplossen. Pel de knoflook en pers de knoflook teen. Haal de schil van de gember en snij deze heel erg fijn.
Voeg nu de knoflook en gember toe aan de saus en breng het aan de kook. Los de maïzena op in een paar druppels water en voeg deze toe aan de saus. Roer nu het geheel goed door elkaar met een garde. Laat het een paar minuten indikken en je teriyakisaus is klaar.
Tip:
Als je de saus gaat gebruiken om het vlees in te marineren mag de saus wat dikker zijn. Gebruik je de saus voor over de groenten of bijvoorbeeld noedels dan mag deze iets minder dik zijn.
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)Related posts
2 Comments
Geef een antwoord Reactie annuleren
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!
neem dit zelf ook vaak kant en klaar mee uit de supermarkt, zelf maken is toch lekkerder zonder al die toevoegingen inderdaad.
Dat is het zeker Anouk! Gewoon een keertje proberen. 🙂