Zelf pastasaus maken lijkt altijd zo’n gedoe, maar eigenlijk is het heel makkelijk om zelf te maken. Vandaag het basisrecept waarmee je in een handomdraai een lekkere verse pastasaus op tafel zet!
Dat ik gek ben op pasta is denk ik niet te missen, ik heb inmiddels meerdere pasta recepten op Lekkeremaaltijd gezet, waaronder de grote pasta schelpen met salami en basilicum of de pasta met geitenkaas. Je kunt de pasta invriezen zodat je het de volgende keer wanneer je het wilt maken alleen maar hoeft te ontdooien. Zo kun je genieten van verse pasta zonder moeite!
Zo’n pakje of zakje lijkt wel heel handig, zeker na een dag hard werken, maar zelf maken is natuurlijk altijd lekkerder. Wanneer er iemand is die dit leest en het tegendeel wil bewijzen, ik sta daar natuurlijk altijd voor open! Wanneer je zelf een recept hebt om verse pastasaus te maken of wanneer je tips hebt om de saus nog lekkerder te maken dan hoor ik dat natuurlijk graag!
Deze ingrediënten heb je nodig
500 gram gehakt
3 uien
3 knoflook teentjes
1 rode paprika
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 tl sambal
3 blikjes gepelde tomaten
2 el ketjap
2 tl basilicum
1 tl oregano
zout en peper
olijfolie
Zo maak je het
Begin met het snipperen van de uien, paprika en de knoflook teentjes. Giet een ruime scheut olijfolie in een een braad pannetje of koekenpan. Bak hierin de groenten ongeveer 10 minuten aan. Doe vervolgens het gehakt in een andere pan en breng het op smaak met zout en peper. Rul het gehakt in de pan en voeg daarna de groentes toe.
Bak het nog even een paar minuten mee totdat het gehakt een mooi bruin kleurtje heeft gekregen. Daarna voeg je de sambal en ketjap toe. Daarna giet je de gepelde tomaten in een zeef en duw je ze door een zeef. Voeg ze daarna bij het gehaktmengsel.
Daarna voeg je ook de tomatenpuree toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat het een tijdje pruttelen. Na ongeveer 20 minuten voeg je als laatst de oregano en basilicum toe. Ondertussen kun je de pasta koken. Serveer het met Parmezaanse kaas of geraspte kaas.
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (3)
Related posts
3 Comments
Geef een antwoord Reactie annuleren
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!
Had niet gedacht dat het niet moeilijk was om dit zelf te maken. dank voor het recept ik ga het binnenkort een keertje proberen!
Leuk recept weer en inderdaad snel zelf eens proberen, op de fotos ziet het er in ieder geval smakelijk uit.
Mooi om te doen en te maken, ik ben alleen zelf niet zo’n fan van veel knoflook daar zou ik er minder van gebruiken.