Gehakte salade met romaine sla, fetakaas, komkommer, rode ui en dille gegooid met een eenvoudige rode wijnvinaigrette. Een eenvoudige bijsla voor alle mediterrane gerechten.
Ik heb deze snelle en gemakkelijke bijsalade de afgelopen weken vrij vaak gemaakt voor het avondeten, Tommy vindt het heerlijk! De dille en feta-combinatie in deze salade is heerlijk! Als je wat overgebleven gegrilde kip of garnalen, of zelfs een blik kikkererwten, hebt, kun je deze eenvoudig toevoegen om er een hoofdgerecht van te maken!
Variaties
Voeg kers- of druiventomaten toe
Voeg ontpitte olijven zoals Kalamata of Castelvetrano toe
Voeg ingeblikte kikkererwten toe
Verwissel de rode azijn voor vers citroensap
Verander dit in een hoofdgerecht met het toevoegen van in blokjes gesneden gegrilde kip of garnalen.
Deze ingrediënten heb je nodig
8 kopjes gesneden romaine sla
1/2 Engelse komkommer, geschild en in blokjes gesneden in grote stukken
1/3 kopje fetakaas, verkruimeld
1/8 kleine rode ui, in de lengte gesneden
1/4 kop olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 1/2 eetlepels verse gehakte dille
1/2 theelepel koosjer zout
verse zwarte peper, naar smaak
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten samen en serveer meteen.
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)Related posts
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!