Pizza met peer en walnoot, een beetje een gekke combinatie maar waarom niet een keertje anders? Deze pizza is nog vegetarisch ook! Heerlijk om in de oven te schuiven. Walnoten en peer zijn echte smaakmakers en passen perfect bij elkaar. Makkelijk te bereiden en ideaal om ’s avonds op de bank op te eten tijdens een leuke film.


Meestal neem ik een redelijk standaard soort pizza. Als wij hier thuis pizza bestellen is het meestal een pizza hawaii op een pizza tonno. Maar dan wel met een bakje knoflooksaus! Deze keer dacht ik, we doen is lekker gek! Een vrij ongewone combinatie, maar bij de eerste hap weet je het, deze maak ik vaker!




Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram pizzadeeg
150 gram Parmezaanse kaas
2 peren
1 takje rozemarijn
100 gram walnoten (ongezouten)
snufje peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op de zo heet mogelijkst stand. Meestal is dit bij de “huis tuin en keuken” apparaten rond de 250 graden. Je kunt kant en klaar pizzadeeg kopen, of je maakt het zelf. In een eerder recept heb ik uitgebreid geschreven hoe je dit het beste kunt doen. Lees dit recept hier terug. Gebruik je kant en klaar pizzadeeg? Rol het dan uit met een deegroller en leg deze vast op de bakplaat met bakpapier.

pizza met peer

Snijd de peren in stukjes en verdeel deze over het deeg. Met een dunschiller maak je plakjes van de Parmezaanse kaas. Verdeel deze over de pizza. Hak het takje rozemarijn in stukjes en verdeel ook deze over je pizza. Daarna hak je ook de walnoten in kleinere stukken en verdeel je deze over de pizza. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bak de pizza in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin in de oven.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling