Pasta met kip en pesto is een gerecht die hier wekelijks op tafel staat. Je zou deze maaltijd met recht een favoriet kunnen noemen. Ik ben dol op pasta, zo ook deze. Deze onovertroffen klassieker is werkelijk verrukkelijk, en niet geheel onbelangrijk simpel te maken en het staat in ongeveer 15 minuten op tafel.
Voor dit recept kun je natuurlijk zelfgemaakte pesto gebruiken, maar ook als je geen zin hebt om dat te maken kun je prima een kant en klare pesto gebruiken. Er zijn een aantal bekende merken, en supermarkten hebben ook zo hun eigen kant en klare pesto. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat winkels verse pesto verkopen, zeker aan te raden! Pesto is eigenlijk niets meer dan een roomsaus met als hoofd ingrediënt basilicum. Voor dit gerecht gebruik ik ook Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes. Een maaltijd om je vingers bij af te likken!
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram penne
400 gram kipfilet
1 pot pesto
30 gram pijnboompitten
200 ml room (kookroom, of slagroom)
75 gram Parmezaan
zout en peper
olijfolie
Zo maak je het
Snijd de kip in stukjes en meng deze in een kom met ongeveer de helft van pesto. Dek dit af met doorzichtig folie en zet het even apart. Je kunt ervoor kiezen om dit ruwweg een uur voordat je gaat koken te doen, dan kan de pesto in de kip trekken.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelmatig vuur goudbruin. Hussel ze wel steeds door elkaar want pijnboom pitten verbranden snel. Zodra ze lichtbruin zijn leg je ze op een bord en zet je ze opzij.
Breng nu een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de penne ‘al dente’ volgens de omschrijving van de verpakking. Verhit een pan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Giet daarna de andere helft van de pesto bij de kip. Vervolgens de room en Parmezaan. Laat een klein beetje Parmezaan over om later als garnering te gebruiken.
Giet in de tussentijd de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus. Voeg een scheutje water toe als de pasta ‘droog’ aanvoelt, en meng het geheel goed door elkaar. Schep vervolgens de pasta op een bord en garneer het met de achtergehouden pijnboompitten en Parmezaan.
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)Related posts
1 Comment
Geef een antwoord Reactie annuleren
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!
Wat ziet dat er goed uit, simpel en lekker gerecht! Inderdaad erg fijn voor deze warme dagen, staat zo op tafel. Pijnboompitten vind ik sowieso heel lekker in pasta.