Dit weekend iets lekkers op tafel zetten? Wat dacht je van deze lekkere frambozenbrownies? Chocolade roept bij iedereen vaak leuke herinneringen op. Iedereen heeft zo wel een favoriet bij de koffie of thee, voor mij is dat een brownie!
Een makkelijke recept die gegarandeerd voor veel plezier zorgt! En niet alleen tijdens het maken, want hoe lekker is het om onder het koken en bakken te snoepen? Deze lekkere frambozenbrownies zijn verrukkelijk! Een recept met een verrassend ingrediënt, namelijk frambozen. Ik had er namelijk nog een aantal over van het wafel recept met frambozen en ik vond het zonder om ze zomaar door een schaaltje yoghurt te roeren.
Frambozen gaan namelijk prima samen met chocolade. Wel meer soorten fruit trouwens, wie kent er geen aardbeien met chocolade? Deze onweerstaanbare frambozenbrownies heb ik gemaakt van basisingrediënten. Niet glutenvrij en ook niet suikervrij, dus een echte weekendbite of zoals andere foodies het wel eens omschrijven “sinner”. Alhoewel ik denk dat je jezelf toch zeker mag verwennen met iets lekkers, al helemaal in het weekend. Het woordje “zoete zonde” ben ik ook al wel eens tegen gekomen. Bomvol calorieën maar zoooo lekker!
Deze ingrediënten heb je nodig
125 gram pure chocolade
150 gram (verse) frambozen
20 gram cacaopoeder
220 gram boter
50 gram (gezeefde) bloem
4 eieren
130 gram rietsuiker
130 gram suiker
Zo maak je het
Verwarm de oven als eerst voor op 175 graden. Bekleed een schaal (het liefst vierkant) met een stuk bakpapier en hak de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade nu in een pannetje au bain-marie. Weet je niet hoe die moet? Dan raad ik je aan om dit recept even te lenzen. Hier leg ik uit wat au bain-marie is. Klop vervolgens de eieren samen met de kristalsuiker en rietsuiker tot er een schuimig mengsel ontstaat. Dit mengsel giet je daarna over de gesmolten chocolade. Roer het nu goed door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
Voeg de gezeefde bloem samen met het cacaopoeder toe en meng het opnieuw door elkaar. Was daarna de frambozen af onder de koude kraan en snijd deze in partjes. Doe ze daarna bij het beslag en giet het daarna in de bakvorm. Bak de frambozenbrownies gedurende 30 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen en snijd het in stukken. Meteen opeten mag ook!
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)Related posts
10 Comments
Geef een antwoord Reactie annuleren
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!
Wat bijzonder om frambozen in brownies te verwerken. En het is ook mooi qua kleur vind ik.
Oooohhh wat ziet dit er heerlijk uit! Gelukkig kan je niet met dit bericht de geur versturen, want anders zou ik hem meteen ga namaken! Je foto’s zien er echt goed uit!
Oh dat ziet er héél erg lekker uit. Het is dat ikzelf niet zo graag in de keuken sta anders zou ik deze zeker gaan maken. 😉
Jeetje, het water loopt me in de mond. Bereiding lijkt me ook niet heel moeilijk, al zal het resultaat er bij mij vast niet zo goed uitzien. Ik ga het recept opslaan, dankjewel!
Dit lijkt me echt heerlijk! Ik houd helemaal niet van in de keuken staan, maar mijn zusje wel. Ik ga haar eens porren 😉
Oooh brownies… Heerlijk! Jammer dat t zo ongezond is;.. Hoewel, er zit fruit bij, toch? 😀
Woowww, ziet er super lekker uit! Goed recept! Ik bewaar hem :).
Oh my hier begin ik echt spontaan van te kwijlen, dit ziet er zalig uit..!
Ik vind brownies echt heerlijk maar ik ben niet zo’n fan van frambozen dus ik ben heel benieuwd of dit een succes voor mij zal zijn.
Dit ziet er zo smakelijk uit…had me net voorgenomen om minder te snoepen, nou ja…