IJsbergsla met gekookte soep is misschien wel de lekkerste lunch die je kunt bereiden in het voorjaar. Met dit recept is het gegarandeerd genieten van een zacht en een stevige bite. Ik maak deze lunch meestal in het voorjaar, het frisse komt dan pas echt tot z’n recht.




Deze ingrediënten heb je nodig
4 uien
2 aardappels
1 ijsbergsla
1 wortel
500 ml roomsoep
250 gram creme
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het
Haal de ijsbergsla uit elkaar en was de bladeren. Hak de bladeren grof en leg het opzij. Schil nu de aardappelen en de wortel en maak hier blokjes van.

Hak vervolgens de uien fijn en bak deze met een beetje olijfolie in een soep pan. Voeg hier een glas water aan toe. Daarna de gehakte ijsbergsla en aardappels met een beetje peper en zout. Kook het geheel tot de aardappels zacht zijn. Dit kun je makkelijk controleren door er met een vork in te prikken. Als laatst voeg je de creme en roomsoep toe. Leg er na het opdienen nog een paar blaadjes sla bovenop.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling