Courgette uit de oven, ik vind het er altijd zo lekker uitzien! Het voordeel is dat het, naast dat het supergezond is, het ook heel makkelijk te maken is. Dit gerecht staat binnen 45 minuten als verassing op tafel!
Er zijn ontelbaar veel recepten met courgette, uit de oven, in de wok pan en gevulde courgette. In dit gerecht gaat de courgette de oven in en zie je de kaas letterlijk smelten. Je kunt er makkelijk een eigen twist aan geven, zolang je de basis maar aanhoudt. Vul het aan met ingrediënten en seizoensproducten die je zelf lekker vindt!
Deze ingrediënten heb je nodig
2 courgette’s
versgemalen peper
1/2 tl Italiaanse kruiden
zakje geraspte kaas
10 gram roomboter
cherrytomaten
zwarte olijven
1 knoflook teentje
1 ui
peper en zout
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Halveer de courgette’s door ze in de lengte door te snijden. Hol ze met een grote lepel een klein beetje uit zodat de ingrediënten er niet per ongeluk uitvallen. Hak dit vruchtvlees in stukjes, halveer de zwarte olijven en snipper een ui.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit hierin de ui en pers een knoflook teentje uit en voeg deze bij de ui. Voeg een beetje peper en zout toe om het op smaak te brengen. Voeg er eventueel nog een beetje Italiaanse kruiden aan toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten door op hoog vuur.
Verdeel de inhoud over de courgettes en strooi er een ruime hoeveelheid geraspte kaas overheen. Garneer het tevens met stukjes olijfolie. Leg de courgettes op de bakplaat met een velletje bakpapier, of op het rooster. Leg er een aantal cherry tomaatjes bij en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin af in de voorverwarmde oven.
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)
Related posts
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!