Voor mij is het alweer een tijdje geleden dat ik bananenbrood heb gemaakt, in dit recept maak ik ‘m iets specialer, namelijk bananenbrood met noten! Deze versie is glutenvrij, gezond, en het smaakt verrukkelijk!
Een goede vriendin van mij kwam een tijdje geleden met een recept, niet omdat ze geen tarwe at omdat het moest, maar ze had een speciaal dieet. Ze kwam met dit recept op de proppen en ik was in eerste instantie een beetje sceptisch, maar nadat we lekker in de keuken hadden gestaan was het resultaat geweldig!
Ik zou wel als je dit bananenbrood maakt een deel invriezen, echt lang goed houden kan volgens mij niet. Als je een manier weet hoor ik dat natuurlijk graag. Ik bak het bananenbrood eerst en vries het daarna per porties van 2 in. Heerlijk als ontbijt ’s ochtends! Gewoon tussendoor met een kop thee of koffie kan natuurlijk ook prima. Let wel op dat je niet teveel betaald voor de ingrediënten, je kunt het amandelmeel kopen bij een biologische winkel, maar het is een stuk goedkoper bij een Turkse supermarkt.
Deze ingrediënten heb je nodig
3 bananen
150 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
3 eieren
2 el honing
100 gram pompoenpitten
40 gram pecannoten
30 gram chia zaden (of sesamzaden)
snufje kaneelpoeder
olijfolie
snufje zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine (je kunt ook een staafmixer gebruiken) en mix het in een paar seconden totdat er een gladde massa ontstaat. Vet een cakevorm in met olijfolie en giet het bananenmengsel hierin.
Strooi daarna een ruime hoeveelheid van de pompoenpitten, pecannoten en chia zaden overheen en zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten goudbruin gaar. Zodra het bananenbrood uit de oven kan laat het dan iets afkoelen voordat je het in plakken snijd.
Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!
5/5 (1)
Related posts
9 Comments
Geef een antwoord Reactie annuleren
Social Media
Laatste recepten
Overheerlijke Recepten
Advertentie
Nieuwsbrief
* Je ontvangt onze nieuwsbrief met de lekkerste recepten en informatie over voeding!
Lekker hoor dat bananenbrood! Wat je nu laat zien met die zaden en pitten kende ik alleen nog niet, wel de ‘gewone’ versie. groetjes Fleur
mmm ziet er heerlijk uit , misschien probeer ik het ook een keer
Ik lust alles met bananen, maar deze ga ik beslist eens uittesten! Bedankt!
Bananenbrood wil ik altijd nog eens maken. Ik zou dan wel de noten weglaten. Daar ben ik minder dol op.
Ik mis de aanduidingen zoals koolhydraten, calorieën, etc.
Dat klinkt goddelijk. Vooral als ontbijt. Snel, simpel en toch heel erg gezond! Bedankt voor de tip
Oh dat ziet er goed uit! Lekker ook met die pompoempitten.
Ahhh dit lijkt mij echt heerlijk! Ik heb dit een keer samen met mijn zus gemaakt en zou het graag nog eens willen maken met dit recept.
deze ga ik van de week maken voor het ontbijt , ziet er heerlijk uit !