Griekse Mac en Cheese, een gezonde variant op een klassieker voor comfortgerechten gemaakt in een romige kaassaus met volkorenpasta, tomaten, spinazie, olijven en fetakaas.

Naarmate we dichter bij de herfst komen, ’s ochtends en’ s nachts koeler worden, begin ik te verlangen naar meer comfortmaaltijden. Deze mac en kaas zet een gezonde, Griekse draai aan de klassieker, vol met groenten en gegarneerd met feta en dille.

Gemaakt met 100% biologische volkoren pasta met gehakte tarwe, het enige merk volkoren pasta dat mijn familie zal eten (ze maken ook de best vervormde Pomodoro saus daar!). Voordat ik Delallo’s volkoren pasta probeerde, kookte ik alleen witte pasta omdat niemand de smaak of textuur van tarwepasta lekker vond.

Variaties & tips

  • Dit recept is aanpasbaar naar smaak en wat je bij de hand hebt. Als je geen verse tomaten hebt, kan een klein blikje in blokjes op zijn plaats worden gebruikt.
  • Het zou ook geweldig zijn met wat gehakte potred artisjokken!
  • U kunt dit voorbereiden en koelen tot het klaar is om te bakken.
  • Restanten kunnen worden ingevroren, opgewarmd en in een 350 ° C-oven met folie worden tot ongeveer 20 tot 25 minuten verwarmd.




Deze ingrediënten heb je nodig

zout naar smaak
500 gram (biologische) macaroni
1 ½ eetlepel ongezouten boter
½ kop rode ui, gehakt
3 knoflookteentjes, gehakt
¼ kopje bloem voor alle doeleinden
2 kopjes magere melk
½ kopje gesnipperde halfvolle mozzarella
5 ons afgebrokkelde feta-kaas, verdeeld
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde marjolein of tijm
Versgemalen zwarte peper naar smaak
1 1/2 kopjes gevierende kersen- of druiventomaten
10 ontpitte Kalamata-olijven, fijngehakt
3 kopjes verse baby spinazie, gehakt
Verse dille of peterselie, voor garnering
Optioneel: Kefir

Zo maak je het

Breng een grote pan gezout water aan de kook. Voeg bij het koken macaroni toe en kook tot vlak onder al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de oven voor op 375 graden. Spuit een diepe braadpan (ongeveer 8 ½ “x 10 ½”) met kookspray en zet opzij. In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur boter smelten.

Voeg de rode ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog een minuut. Strooi er meel over en roer, kook 2-3 minuten langer. Voeg de melkgarde toe tot het kookt. Haal van het vuur en voeg mozzarella en 1/3 van de feta toe. Roer tot meestal gesmolten. Voeg oregano, marjolein, peper, in blokjes gesneden tomaten, olijven en spinazie toe. Roer om te combineren, voeg 1/4 theelepel zout toe of meer als dat nodig is. Breng alles over naar de braadpan. Top met de overgebleven fetakaas.

Bak 20 tot 22 minuten of tot de top goudkleurig is. Garneer met dille of peterselie.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling